POMEMBNO:
 
V ceni CD-jev ali DVD-jev je že všteta licenca uporabe video učbenikov na VSEH računalnikih, ki so v VSEH računalniških učilnicah na CELI šoli.
 
Video učbeniki so avtorsko zaščiteni in njihovo kopiranje je strogo prepovedano . Uporaba video učbenikov je dovoljena le v šolski računalniški učilnici šole, ki je lastnik licence za uporabo.
 
Video učbeniki so na CD zgoščenkah, zapisani in zakodirani v posebnem formatu, ki omogoča pregledovanje in predvajanje tudi na starejših računalnikih in starejših operacijskih sistemih Windows, ki znajo predvajati vsaj datoteke formata avi, hkrati pa omogočajo tudi avtorsko zaščito (od Windows 95 dalje). Pogoj je samo dovolj hiter CD pogon (vsaj 24x).
 
ZAŠČITA:
 
Pripravljeni in izdelani so tako, da so zaščiteni z imenom naročnika (šole in učitelja računalnikarja). Ko je program za predvajanje CD-ja zagnan, lahko s kombinacijo tipk CTRL + ALT + L kadarkoli preverimo ime lastnika licence za uporabo. Ob kopiranju se tako kopirajo tudi podatki, kdo je lastnik licence za uporabo določenega CD-ja. Za legalno uporabo video učbenikov sta odgovorna šola (direktor) in učitelj računalnikar.